måndag 31 maj 2010

Hitta får man ta

Hade en trevlig stund i parken bakom polisstationen med Frida & Emma idag. Vi låg på bryggan i den lilla dammen och kollade på fiskarna som simmade omkring där, och de otroligt söta änderna och deras bäbisar :) Trodde nästan de skulle bita oss i tårna där ett tag, så nästa gång planerar vi på att sno med lite mjukbröd och mata dem med.

Jo så hittade jag en snowboard idag som en kompis till pappa hade slängt iväg och skulle skicka med grovsoporna. Den ser helt okej ut. 135 cm lång, och kanske lite repig men aldrig att jag tänkte låta dem slänga den. Också var ena bindningen sönder men kanske kan hitta några billiga att köpa till eller nått. Får se hur jag gör. Men den kommer helt klart gå att använda! Slänger upp en bild på den imorgon så får vi se om ni håller med mig :)

söndag 30 maj 2010

Blev en flygtur i Stöde

Min far skulle åka ner på flygfältet, som ligger i stöde precis bredvid där jag bor, så jag hängde med ner. Eftersom vi bor så nära har vi rätt att flyga gratis visst många gånger. Kommer tyvärr inte ihåg för tillfället hur många, men skulle tippa på att det är två gånger per år. Så jag och pappa tog oss varsin åktur, och det var bättre än frittfall kan jag lova! Har flygit där en gång förut också, men nu kom vi upp på högre höjder och såg faktiskt ända till Sundsvalls sjukhus. Rätt fränt eftersom det ändå är fem mil dit från Stöde. Vi var uppe och flög i drygt en timme. Blev faktiskt lite paff när vi kom tillbaka för trodde vi hade varit upp max 30 minuter. När jag kom hem hade jag dock oturen att få lida igenom en fruktansvärd huvudvärk för det var sånt jävla tryck i segelflygplanet, men det skulle jag gärna ha fler gånger om man fick chansen att flyga. Funderar på att någon gång i framtiden om man har pengar att ta flyglektioner och kanske kunna lära sig flyga ensam någon gång i framtiden. Skulle vara nått :)

Om man inte är medlem kostar det 500 kr för en provlektion och då har jag för mig att man får testa på att styra planet själv. Enligt mig är det lätt värt det!

lördag 29 maj 2010

Skitväder.

Sitter hemma hos mormor och tänkte precis ta och göra min historiarapport, men då börjar det åska?? Nu kan jag inte ha kontakten i datorn, vilket betyder att den kommer hålla i max 1½ timme och hur mycket hinner man på den tiden? Får bli att plugga järnet imorgon istället.
Har nyss varit ute med Molly, vilken resulterade i att jag var 3 cm från att ramla i plurret. Molly hittade en "bäck" som hon lekte i och så hoppade hon bort från mig, och jag stod på ett sånt där rör som går under marken, haha. Tur för mig att man har någorlunda bra reaktionsförmåga iaf, annars hade jag fått vandra blöt hem vilket ifs skulle sett roligt ut för för bilarna som passerade men.

Nu tänker jag ta en kopp kaffe & sätta mig och se One Tree Hill, mys säger jag bara.

fredag 28 maj 2010

Progeria...

Jag, syster och mamma var inne och kollade runt lite på youtube, och fann en massa olika videosar. Men fastnade när vi kom in på dessa videosar. Det är på två barn som lever/levde med sjukdomen Progeria, vilket innebär att man ser mycket äldre ut än vad man är, och lever inte länge alls. Att livet kan vara så orättvist..
Zachary
7 juli, 2002 - 23 januari 2006
Den här videon berör verkligen.



Och såklart min idol!
Otroligt skön, haha.




måndag 24 maj 2010

Ridskolan

Min syster började rida på ridskola idag, så jag följde med henne och mamma dit och hjälpte till lite och satt och kollade på medan de red omkring därinne. Såg så sött ut så! :) Hittade dom där supersöta kattungarna som syns på bilden nedanför också. Är så otroligt kära i kattungar, finns det nått sötare? Tänkte nästan kidnappa med mig en hem, men det hade varit lite väl elakt kanske.

När jag kom hem gick jag ut och tog mig en springtur, och det var otroligt skönt! Jag börjar förstå mig på folk som är ute och joggar typ varje dag. Dock var jag nådigt slut när jag kom hem från min lilla springtur så blev inge mer plugg för min del, vilket jag egentligen skulle behövt men... Får ta igen det imorgon.
Nu blir det sängen, sovmorgon imorgon! =>
Syster rider för fullt. (röd tröja)

Supersöta kattungarna


Och gammGrålle på 29 år.



lördag 22 maj 2010

HIM - Love, the hardest way

Kiss it like a fire until you are
Kissed through by the last arrows of the sun
Olly, olly, oxen free, hide and go
Weep no more unless you want to

Dine on glass, wine or blood
Baby, love the hard way
Baudelaire in BrailleBaby,
love the harder way
Once you lose yourself into me
I promise you love, the hardest way

3 timmars pass

Tog med Emma ner till min grannes hästar igår. Var ute med dem i tre timmar och gick och sprang om vartannat. Mina ben var helt slut efter den kvällen kan ja lova. Men vi hade det mysigt och det var lätt värt det. Fick ju ett träningspass på köpet också, haha.

Idag ska jag plugga lite inför Samhällsprovet vi har på måndag, promenera med Tezz och så hörde jag ryktas om att jag skulle bli bjuden på mat framme på Björns ;D Mums säger jag bara!

onsdag 19 maj 2010

I stöde

Har varit riktigt duktig och gjort klar en inlämningsuppgift, så nu återstår bara tio saker att göra innan man får sommarlov! Hade tänkt plugga idag men jag tog mig en "springtur" istället på typ 200 meter, sedan fick jag lust att gå ner till grannen och kolla hur pålitlig hans nya häst var, så gick ut och gick med henne i typ en timme och snackade med Emma i telefonen :) Det var riktigt mysigt! Mycket bättre än att plugga..

Men nu ska jag ta och döda myggan som flyger omkring i mitt rum sedan blir det OTH!

måndag 17 maj 2010

ÄLSKADE SPOTIFY

MIN SPOTIFY FUNGERAR IGEN, HELT OTROLIGT! :D :D
Det passar ju in perfekt eftersom jag sover ensam i lägenheten inatt, vilket
känns förjävla ensamt. Menmen, kanske lika bra så eftersom jag har provet att plugga till imorgon. Var på informationsträff om sommarjobb på Norra berget, och det blir så jag jobbar där tre veckor också. Det innebär att jag får typ 2 veckors sommarlov, yippie! De veckorna lär spenderas i Stockholm eller Göteborg :) Nej, jag ska väl ta och återgå till mitt underhållande plugg nu ;)

100 procent förbredd

Kom till spanska lektionen idag, och det visade sig att vi skulle ha nationella. Skriva om sig själv och använda sig av minst 200 ord. Jag hade ingen aning om att man änns hade nationella i spanska, men tydligen... Det gick som tur var helt okej och jag får förmodligen godkänt iallafall. På torsdag dock, när vi ska ha hörövningen så kan ni skriva upp att det kommer gå otroligt dåligt för mig, haha. Kan verkligen ingenting, och det hjälper ju inte att man tycker att spanska är tråkigaste ämnet i skolan!

Aja, nu var iaf skrivdelen över och jag ska återgå till att plugga till mitt kära geografiprov som jag har imorgon... Wish me luck!

söndag 16 maj 2010

Back home

Hemma i Sundsvall igen, fyfan vad tråkigt... Har suttit och räknat ihop vad jag kommer att få efter jag sommarjobbat klart, så då blev jag iaf lite gladare, Förmodligen jobbar jag bara till den 25 juli, så efter det blir det tillbaka ner till Stockholm och förmodligen så åker jag ner till Göteborg också :)

Nu ska jag och Abbe se OTH, börjat sett om från säsong 2 igen, hehe. Blir lite gotta till det också dagen innan jag börjar mitt nya nyttiga liv, hah. ;)

Ett måste

UNDERBAR FILM!
"How to train your dragon"
är ett måste om du inte sett den.
Animerad film, och ja, jag är kär i den.

lördag 15 maj 2010

Fika

Idag blev det en sväng in till Stockholm som planerat, men eftersom ingen av oss var sugen på shoppa så gick vi bort till gamla stan istället och tog oss en fika, var meningen att vi skulle käka inne i stan också men klantiga jag glömde pencilinet i lägenheten så vi fick dra tillbaka till Sumpan och käka här. Hittade en riktigt mysig resturang med jättegod kycklingsallad. Var in till stan en sväng till jag och träffade Alex, trevligt att träffa han igen. Kan hända att vi också drog till gamla stan och fikade, haha. Men efter det kändes det då som jag skulle kunna rulla fram.

Nu är jag tillbaka i lägenheten och jag och Abbe ska snart sätta oss och se "How to train a dragon". Har hört att den ska vara tiktigt bra, så upp till bevis nudå. :)

fredag 14 maj 2010

From Hell

En riktigt bra film egentligen!
Men jag gillade verkligen inte slutet, även om det egentligen
kanske var ett bra slut. De flesta flesta filmer har alltid så
förutsägbara slut. Det här slutet var överaskande, och eftersom
jag går filmkunskap kan jag väll säga att det fanns
fan ingen avtoning i den här filmen, vilket det borde göra.

Men Johnny Depp var lika snygg som vanligt, hihi.

Nyss vaknat

Mamma ringde nyss och väckte oss, och klockan är halv två... Så här borde man inte spendera tiden i Stockholm, haha. Så nu ska vi lägga på ett kol och plocka in all disk, sedan ska Abbe få springa iväg och köpa middag medans jag pluggar lite spanska, måste blir klar med filmen nu någon gång. Ikväll funderar jag på gå iväg och sola, och senare lär vi se någon bra film :)
Imorgon blir det iallafall så att vi åker in till Stockholm och kollar runt lite, käkar förmodligen där så vi slipper laga middag, hihi :)

torsdag 13 maj 2010

-

Dream as if you could live forever.
Live as if you only have today.

Framme i Sthlm

Kom fram till Stockholm halv tio igår & tog pendeltåget direkt till Sumpan. Fick en mycket bra vägbeskrivning till mosters nya lägenhet så vi var framme här runt halv elva. De har skaffat sig en otroligt mysig lägenhet. Innan vi gick och la oss var vi såklart tvungen att se det nya OTH-avsnittet som kommit ut, och det är grymt bra. Den serien måste ni bara se om ni inte redan sett den! :)

Idag har vi inte gjort mycket alls. Mest legat och sett på tv och lagat mat :) Jag håller iallafall på bli frisk på riktigt nu känns det som, så vi får se om vi åker in till Stockholm på lördag kanske.

onsdag 12 maj 2010

På bättringsvägen

Håller redan på bli bättre, det är till att ha tur ibland alltså.. Har precis packat klart allting till Stockholm och nu ska jag ta och värma på lite mat så jag får något i magen, inte käkat nått idag :S Mormor hade så bråttom att skjutsa mig från Stöde till stan och ringde en kvart innan hon skulle komma och hämta mig, och då sprang jag fortfarande omkring i underkläder och letade efter mitt pass som var försvunnet, men jag hittade det efter ett tag som tur var :>

Nu kom Frida nyss hit så ska ta och vara social med henne och käka samtidigt! :)


tisdag 11 maj 2010

Morr

Höll precis på skriva ett inlägg på min bärbara dator, men som vanligt så la internet av! ;@ Det har lagt av nu minst tre gånger varje dag utan anledning, jag blir så less.. Tänker gå till Telia så fort jag blir frisk och fråga vafan det är som händer?! Jag vägrar ha ett bärbart bredband som inte fungerar som det ska.. Aja, jag sluta prata om det nu, även om jag blev nådigt less på skiten.. Var i alla fall hundvakt åt sötaste Molly förut och hon bokstavligt talat slänger sig i knäet på en och tigger om att bli kliad på magen, och vem kan egentligen säga nej till ett par tiggande hundögon? Tror nästan jag ska börja köra på den looken jag med ;) Resten av kvällen tillbringades hos mormor, och vi såg bl.a Cops och de som kommit med i Eurovision song contest 2010 och det var då inte många av de bidrag som jag såg som var bra.

Aja, nu ska jag springa in i köket och ta med mig något gott till sängen och lägga mig och glo på OTH eftersom mitt kära internett inte vill sammarbeta! Sovgott! :)

Sjuk...

Varit sjuk sedan i söndags nu, knappt sovit något på två nätter. Vaknar minst två gånger i timmen av att min hals är helt död och jag kan knappt svälja.. Men fick komma till vårdcentralen nu imorse och det visade sig att jag hade halsfluss, så fick pencilin mot det. Ovanligt att jag ska bli sjuk i så passande tillfällen..

Imorgon åker jag & Abbe till Sthlm och ska vara kattvakt. Undra hur död jag kommer vara innan jag kommer fram...

lördag 8 maj 2010

Fredag

Vilken jävla natt säger jag bara .. Tror inte jag haft så roligt på jävligt länge. Emma hade tydligen spelat in en video på mig när vi var inne på toaletten och jag har mina aningar om vad den handlar om. Den ska bli intressant att se för enlig Emma hade hon inte skrattat så mycket på länge som när hon såg den, haha.

Vaknade upp på festen imorse och kopplade inte riktigt vart jag var först men det klarnade till rätt snabbt, haha. Stack hem till min lägenhet jag & Frida och sov några timmar till. Sedan har vi rensat ogräs i gången utanför lägenheten i 3 timmar, riktigt underhållande :) Nu ska vi ligga och lata oss resten av dagen. Abbe ska kika förbi han med och så ska vi se på någon film. ^^

Hoppas ni hade en lyckad fredag :)
Kram.

måndag 3 maj 2010

11.22

Sitter hemma i lägenheten, hade en lektion idag, haha! Frida var nyss här och såg film med mig men hon sprang nyss ner på stan och skulle uträtta några ärenden. Får se om hon kikar förbi senare igen. Själv ska jag sätta mig och plugga lite och senare ikväll blir det träning på friskis & svettis. Ska prova på något som jag kallar för "bodypump", kan ju hoppas att jag iaf hänger med på hälften av rörelserna, haha.

söndag 2 maj 2010

Uppskattad söndag

Har suttit halva dagen och skrivit på mitt hemprov i naturkunskapen, så är äntligen klar med den nu! Sedan har jag tagit mig en springtur hemifrån mormor och hem till mig för jag skulle hämta lite kläder så jag kunde sova hos mormor. Även om det bara var 1 km att springa så kände man sig mycket nyttigare och det var otroligt skönt. Tog mig en cyckeltur tillbaka upp till mormor, och hela vägen var jag övertygad om att det skulle krypa ut en spindel ur cyckelhandtaget, för det gjorde det förra gången när jag inte hade använt cyckeln på länge.. men jag hade tur och slapp uppleva det den här gången! :) Fick god mat hos mormor när jag kom fram och nu har jag precis sökt klart sommarjobb på komunen.

Får se om det blir lite mer plugg snart men isf behöver jag en kopp kaffe så jag ska ta och springa och sätta på kaffebryggan nu, hihi.