tisdag 27 juli 2010

Jobb sova jobb sova

Har jobbat två dagar på Norra berget nu, som inte alls innefattade bara Norra berget. Nej vi har varit till Gudmunstjärn, Svartvik och diverse andra ställen där vi tydligen också ska jobba mycket under dessa tre veckor :) Tror att det kan bli riktigt roligt det här! Spc om man jämför med mitt förra jobb, haha ;)

Nu har jag och Frida precis städat undan i min lägenhet, det behövdes kan jag lova! Insåg att jag hade cirka 8 icakassar med tvätt, så imorgon blir det till att tvätta för fullt. Kanske inget jag ser fram emot men det är väl nödvändigt om jag inte vill gå omkring naken, haha. Nu ska vi precis ställa oss och poppa popcorn och hoppas på att vi inte får dem över hela köket ;) Sedan ska vi se "Dukes of Hazzard". Är jag den enda som inte sett den?

måndag 26 juli 2010

20års firande

Bilder sedan i lördags då vi firade Kristoffer som fyllde 20 på söndagen!
Trots att jag bott i Sundsvall hela mitt liv så hittade vi inte där vi skulle vara, vilket dock var Jennies fel för hon vägrade lyssna på mig. Men vi vandrade över fyra feta ängar och gick genom en hel del brännässlor! Inte lite jag brände mig då heller... Men vi hittade efter mycket om och men dit vi skulle ;) Hade en riktigt trevlig kväll med grillning, långa promenader och bad!

Påväg dit. Bara skoog och äng!

På bryggan där större delen av kvällen tillbringades ;)

Frida och Kalle. Nykter tjej som tog kortet, haha.

Här badas det för fullt!

Tummen upp, instämmer helt ;D

lördag 24 juli 2010

Ny mobil, äntligen!

For iväg till Birsta efter jobbet idag med pappa och skulle kolla efter en ny mobil. Köpte mobilen som är på bild ovan, en sony eriksson w955. Det bästa måste ha varit att den egentligen skulle kostat 3,800 kronor men det stod fel i datorn när vi skulle betala så hon som jobbade var jävligt snäll och lät oss köpa den för 2,800 istället. Tjänade fan 1000 spän där ;)

tisdag 20 juli 2010

Kan bli spännande.

Första gången på hela sommarlovet som jag ska sova ensam i min lägenhet! Det känns jävligt ensamt men ska bli skönt att få ha hela sängen för dig själv ;) Satt och funderade förut och kom fram till att sedan jag flyttade in till stan har jag sovit ensam i lägenheten max 5 gånger, och då har jag bott här sedan i september. Det är fan tio jävla månader som jag har varit med kompisar/familj konstant nästan, haha. Inte så konstigt att jag hatar att vara ensam hemma... Aja, har faktiskt hållt mig sysselsatt hela kvällen nu genom att städat, käkat och gått runt och småplockat saker för att ha något att göra! Känner nu att jag börjar bli ganska rastlös dock, så ska nog ta och sätta på ett OTH avsnitt och försöka glömma bort att jag är ensam. ;)

måndag 19 juli 2010

20 regnbågar, den ni.

Var iväg & fiskade med familjen och Emma i förrgår & igår i Munkbysjön, mörttjärn. Har fiskat där otroligt många gånger men det har aldrig nappat så mycket som det verkar göra nu! Vi fick 20 regnbågar sammanlagt. Kanske inte låter så mycket men det är inte småfisk vi var iväg och fiskade ;) Hade sjukt mysigt där på bryggan med Emma. Vi solade, fiskade och pratade om allt möjligt :) Vad vi dock inte gjorde var att hålla koll på våta flöten så vi hade nog mest tur att inte våra spön flög i vattet när det nappade, haha.

onsdag 14 juli 2010

Minigolf

Var typ andra gången jag spelade minigolf som jag kan komma ihåg iallfall. Fy tusan vad svårt det var! Det såg jätte enkelt ut när alla andra sköt, men när det var min tur visade det sig verkligen att jag hade fel. Fick skjuta om 20 ggr på första banan innan jag klarade det, haha. Men sedan gick det bättre! Och vem tror ni vann då? ;) Jag såklart! Kände mig riktigt stolt när jag lyckades vinna över farsan trots att han spelat sjukt mycket mer än mig, hihi.
Nu ska jag packa väskan och bege mig in till stan igen. Ska upp halv sju imorgon och gå och jobba, woho!

Godmorgon

Vaknade för en timme sedan och märkte att klockan redan var halv ett! Jag som skulle komma upp senast tio idag så vi kunde åka iväg och bada.. Som tur var är det väldigt molnligt så hade förmodligen inte blivit något bad i vilket fall som helst. Istället åker syskonen, jag och pappa iväg och spelar minigolf strax ;D Så nu ska jag springa och slänga i mig något att äta så jag inte blir hungrig precis när vi åkt, skulle vara typiskt mig :)

tisdag 13 juli 2010

Trött tjeej

Tror inte jag har varit såhär slut och trött i kroppen på länge. Kanske är dags att vända tillbaka på dygnet och börja skaffa lite mer arbetsmoral? Är hemma i Stöde nu så ska snart krypa ner i sängen och sova ikapp några av alla de timmar jag borde sovit inatt och resten av alla nätter. Imorgon åker jag och badar med familjen innan jag åker tilbaka till stan. Ska bli riktigt mysigt och brun ska jag bli ;)


Nu ska jag springa ut och leta efter min kissemisse och sno med mig han in! Sedan ska vi lägga oss och se på True Blood. Godnatt på er. :)


lördag 10 juli 2010

Bröllopsmiddag

Blev bjuden på bröllopsmiddag idag av moster och hennes man Markus. De gifte sig den 2/7 i smyg, så nu fick vi vara med och fira dem efteråt. Käkade jätte god hemmagjord smörgåstårta och jordgubbstårta till efterätt. Vi hade även bett våran granne att komma upp med häst & vagn och skjutsa runt brudparet i Stöde. Tror faktiskt att de tyckte att det var riktigt mysigt. De såg då glad ut när vi var ute och åkte. Här kommer lite bilder från dagen. :)


Gf med mera

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här känner jag. Har haft fullt upp med gatufesten, jobbet och umgås med kompisarna. Betalade in mig på gatufesten igår vilket nu i efterhand känns fett ovärt. Hade mycket hellre gått på lördag och sett hoffmaestro! Men såg iallafall Europe och de tre första låtarna av Kent :)


Och min kära mobil håller på lägga av helt nu. Displayen har börjat blinka och ibland blir den helt vit! Den lär lägga av vilken sekund som helst och det gillar vi verkligen inte. Menmen, den funkar ju än så länge iaf ;) Nu ska jag krypa ner och lägga mig och se några avsnitt OTH innan jag ska sova.

tisdag 6 juli 2010

My lost love, haha

And so I fell in love whit a rockstar ;)
Nae, kanske inte! Men satt och kollade igenom min gamla bildddagbok, hittade nå så sjukt underhållande bilder och texter jag skrivit. Men 90 % av bilderna bestod nog av Miyavi, min förra kärlek. Haha. Förstår nog varför nu när jag sitter och lyssnar igenom hans låtar. Han har sånn energi i sina låtar och är så glad hela tiden. Hans musik kan verkligen få en på bättre humör! De två konserter jag varit på har varit underbara! Och även om inte jag är personen som lyssnar på j-rock kommer jag nog inte kunna motstå att gå och se den här sötsaken åtminstonde en gång till! Det borde ni också göra ;) Dessutom är han GRYM på gitarr.
Kika in videon här nedanför;

måndag 5 juli 2010

Call me

I finally put it all togheter,
But nothing really last forever
I had to make a choice that was not mine,
I had to say goodbye for the last time.

Call me - Shinedown
Underbart bra låt måste jag säga.
Älskar texten och musiken!



Hemma i Stöde

Bestämde mig för att åka hem till Stöde idag och hälsa på familjen, eftersom jag ändå är ledig imorgon :) Vi har haft det riktigt trevligt jag, syskonen och mor. Solade i kvällssolen, käkade jordgubbar med grädde och badade i våran pool som det var 25 grader varmt i! Trodde aldrig att det skulle vara så varmt men nästan så jag skulle kunna tillbringa flera timmar där. Nu har jag duschat och sitter här och latar mig medan de andra gör iordning fika. Moster, Markus och mormor är här och hälsar på nu, var ett tag sedan man träffade dem också.

Lillasyster med hennes jädra vattenballonger.



Bror som solar med mig.






söndag 4 juli 2010

Fläääsian

Vi drog till Fläsian idag och solade och badade. Blev inte så mycket av solandet dock, eftersom solen kikade fram sammanlagt typ 3 minuter på tre timmar men det var skönt att bara ligga där och njuuuta av sommaren ^^ Vattnet var iskallt, men det var skönt efter man väl hade kommit i. Jag förstår mig verkligen inte på små barn som kan bada flera timmar i sträck utan att börja frysa. Var jag också så när jag var liten tro?

Nu har jag och Jennie nyss käkat och duschat av oss allt saltvatten, så nu drar vi vidare till några kompisar för att se på filmen som jag somnat till två gånger redan. Håller mig förhoppningsvis vaken den här gången :) Kan bli en riktigt lyckad kväll det här. Hoppas bara att jag kommer i säng i tid eftersom jag börjar jobba 07.30 imorgonbitti, yippie!

Soola

Legat i statsparken en stor del av kvällen med Jennie, Frida och massa annat trevligt folk. Synd att vi kom dit runt halv sju så vi missade i princip all sol, men det var 25 grader varmt ändå så det gjorde inte så mycket. Låg där och poppade musik på mobilen och käkade massa jordisar och snackade skit, riktigt trevligt har det varit :) Nu ligger vi döda i sängen och glor på "Sweet home Alabama" och hoppas på att det ska vara lika soligt och fint imorgon, för då drar vi ut till fläsian och lägger oss där och soooolar! Blir såklart inga bilder för jag suger på att komma ihåg att knäppa några kort, hihi.

torsdag 1 juli 2010

Juniskär

Har varit ut till juniskär idag med Jannike och hennes familj och käkat ute på Juniskärs café och umgåtts lite med dom. Var ett tag sedan man jag träffade dem eftersom halva familjen bor nere i Göteborg så det var riktigt trevligt att ses igen :) Jag & Jannike hittade världens sötaste fåglar ute på en brygga som jag skulle gå fram och kolla på, kanske inte var världens smartaste idé..? Det visade sig att det var mås-ungar som hade ett fågelbo där, så det slutade med att vi flydde i vild panik efter att blivit attakerad av måsmamman två gånger ;)

Kom tillbaka till stan igen runt tio, så nu har jag och Frida varit iväg och köpt 1 kilo godis som vi tänker vräka i oss framför tv;n. Ska börja se "Twin Peaks" nu igen och hoppas på att vi ser klart hela serien den här gången :) Måste föresten bara säga att Frida har städat hela min lägenhet medans jag har varit borta! Hon har till och med fixat till i skåpet under tvättfatet^^ Supersnällt av henne tycker jag :D

onsdag 30 juni 2010

Klääder

Var till Birsta idag med mor min och handlade lite kläder, så nu ska nog även jag överleva sommaren :) Köpte en hel del saker, och jag hittade till och med en bikini som jag faktiskt tyckte såg helt okej ut! Nu har jag kommit hem och röjt undan i min lägenhet och packat in alla grejer i garderoben, så nu sitter jag och väntar på att Frida ska komma hem, men det går seegt... Får se om vi kanske drar ner på Downtown senare och spelar lite billjard med Jennie :)

lördag 26 juni 2010

Vilsen i skogen

Kom hem från Gimsjön idag. Har tillbringat i princip hela dagen med småsyskonen. Vi åkte till morbror och lånade hans hund Molly för att gå ut på en promenad. Dock anade då fan inte jag att den skulle sluta som den gjorde... Gick först ner till mig och det gick bra, men när vi skulle hem fick min kära bror för sig att vi kunde ta en genväg genom skogen. Sist jag gjorde det var jag typ sju år och gick med pappa så jag trodde jag skulle hitta, men det visade sig att jag hade väldigt fel. Vi vandrade runt i skogen minst en timme och det slutade med att vi fick traska genom ett träsk de sista tre hundra metrarna för att ta oss ut på vägen, inte liiiite blöt vi var efteråt! Och tro på fan att vi kom fram på samma ställe som vi började på... Vilken jävla genväg säger jag bara, men vi får se det som ett terrängpass ;)

Midsommar

Firade midsommar uppe i gimsjön med Jennie & hennes familj och vänner. Vi hade något så jävulskt roligt trots att vi var mitt i skogen utan teckning och faktiskt ganska dåligt väder större delen av tiden.

För att inte trötta ut er genom att beskriva heeela kvällen så ska jag bara säga att kvällen var awsome! Vi käkade god mat, åkte vattenskoter, åkte fyrhjuling och blev ihjälskrämda när deras hund fick upp ett spår och kutade sedan iväg i panik, välte en båt, eldade upp ett par plastskor, hälsade på Anna & Danne, kollade på när de skulle åka vattenskidor vilket inte gick otroligt bra, spelade spel och somnade i husvagnen runt halv två
.

torsdag 24 juni 2010

Workwork

Jobbade nio till sex idag, men tiden gick ganska fort ändå. Kan bero på att vi stod tre personer eller fler större delen av dagen. Det kom förbi en tant som råkade halka på en jordgubbe och hon blev riktigt förbannad på oss för att vi inte hade tagit bort jordgubben innan, haha! Så kommer det fram en annan tant strax efteråt som började babbla om att vissa personer var så oootroligt otrevliga, och att tanten som halkade säkerligen var i klimakteriet!

Nu ska jag, Frida & jennie ta och snabba oss lite så vi hinner iväg innan klockan blir allt för mycket :)
Ha det bra !

onsdag 23 juni 2010

Tisdagkväll

Igår kväll drog jag, Frida & Jennie ner på Downtownn för att spela lite billjard. Drog ner Martin och hans kompis också, men synd bara att vi märkte när vi kom ner (22.30) att de stängde 23.00. Men vi hann spela tre matcher iaf och Martin hann iaf vara med på en. Hade riktigt trevlig kväll trots att den inte blev lika lång som planerat. Ska göras om igen snart tycker jag, nu när vi vet exakta öppettider också, haha!

Därefter drog vi vidare iväg på äventyr, nej men drog till en kompis och umgick med dom och såg "The Crow". Riktigt bra film även om jag lyckades missa slutet IGEN! Även om den är riktigt gammal är den värd att se :)

tisdag 22 juni 2010

-

Jennie kom hem från Stockholm idag, så nu har vi varit ner på stan och gått omkring lite. Jag köpte världens mysigaste tröja som jag slänger upp en bild på senare. Nu ska vi (jag, Frida & Jennie) laga mat, får se om vi lyckas lika bra den här gången. Ikväll har vi ingen aning om vad som händer, men vi lär ge oss iväg på en promenad iallafall om ingenting roligare dyker upp :)

söndag 20 juni 2010

Äventyr

Nu drar jag och min nya "room mate" ut på äventyr ;)
Hon har bosatt sig här nu eftersom vi har samma sommarjobb, och jag tror varken hon eller jag har något emot det! :D

(Det är klistermärken Frida har på hela kroppen om någon undrar)

Trevlig kväll/natt

Gårdagen spenderades på ett flertal ställen faktiskt. Först åkte vi (jag, emma, frida, calle) till Nedansjö och umgicks med några kompisar där. Satt mest och pratade och käkade godis, mums! Sedan drog vi vidare in till stan och åkte till tonhallen och lekte i lekparken, för vem har sagt att man ska bete sig vuxen bara för att man nästan är det? ;) Runt 03.30 åkte vi därifrån och jag, Emma och Frida blev avsläppta hos Daniel där vi stannade ett tag och umgick med lite folk innan vi drog hem för att sova!
Riktigt trevlig kväll, borde göras om :)


tisdag 15 juni 2010

Hah, smarta tjejer

Haha kom nyss hem från jobbet. Skyndade mig in och hämtade ciggen och drog med Frida ut som sällskap. När vi kommer utanför dörren (som går i baklås av sig själv) kommer vi på att nycklarna fortfarande var kvar inne. Så där satt vi utlåsta i typ 10 minuter tills min granne kom hem och kunde släppa in oss igen. Haha, vafan hade vi gjort om ingen varit hemma?

måndag 14 juni 2010

Guldfiskminnet

Måste medge att mitt minne inte direkt är med mig ibland. Klev nyss upp för att ta på mig byxor och en tröja, tog på mig byxorna men glömde tröjan vilket jag upptäckte nu när jag satt mig igen. Hur fasen kan man glömma bort att ta på sig ett helt jävla klädesplagg? Jag måste nog ta och lugna ner mig innan jag börjar bli alldeldes förvirrad... Sitter iaf och väntar på att Frida ska komma upp till mig nu, så vi kan gå ner på Lidl och handla. Träffade en tant idag när jag jobbade som berättade att dom hade jätte billiga grönsaker där, så bara att passa på då! :)

Och bara så alla vet, mina fötter värker!! De klarar inte av att stå rakt upp och ner i 6 timmar, fyy :C

söndag 13 juni 2010

Pissenisse

Jag saknar min pissenisse redan :(
Är så otroligt tomt i min lilla lägenhet när man är här helt ensam. Funderat på att skaffa katt men kul för katten att sitta inne hela tiden då, och dessutom skulle jag förmodligen inte ha råd... Jag antar att jag får nöja mig med mina spindlar till husdjur. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Ska ju upp halv sju imorgon för att gå och jobba, yippie!
Sovgott ^^


Cyckeltur

Jag och syskonen tog oss en liten cyckeltur i Stöde.
Cycklade ner till ett gammalt sågverk och gick
runt och kollade ett tag, men var så jävla mycket
myggor där så jag tvingade med dem hem igen, hihi.
Jag räknar in det här som mitt träningspass för dagen ;)
Lite bilder från våran lilla "utflykt" :)

badelibada

Stod och sålde jordgubbar från 09.00 - 13.00 imorse, inte lite det blåste och regnade heller! Höll på frysa ihjäl där ett tag. Och jag lovar er att har man ett sånt jobb lär man säg att skratta åt otroligt töntiga saker för att hålla sig vid liv ;> Sedan kom Elin och tog över så jag fick åka hem till stöde, känns som det var ett bra tag sedan jag var här^^ Firade bror min som fyllde 9 år idag. Grattis på han! :) Han fick en jojjo av mig, för det hade han önskat sig :D

Och ikväll/inatt har jag varit uppe hos Wallgrens och käkat otroligt god tårta, måste vara den mumsigaste tårtan jag ätit tror jag :> Sedan så skulle vi bada badtunna men det var 31 grader där i, så vi tog oss en promenad runt tjärnberget sedan badade vi! Sjukt mysigt var det ^^ Blev runt 38 grader i vattnet o fyfan vad varmt det blev, och jag som hade som mål att sitta tills det blev minst 45! Tror ni man skulle orkat det?

Nu har jag nyss kurat ihop mig i sängen och sitter och diggar musik, ska nog snart ta och sova :)

fredag 11 juni 2010

SOMMARLOV

Nu har vi äntligen gått klart tvåan!
Och här hemma ligger jag helt ensam och väntar på att Frida ska komma upp med dricka åt mig! Var meningen att vi skulle dragit ut ikväll men tror att både jag och Frida är för trött för det just nu. Så vi gottar till det hemma i min lägenhet istället med en bra film och nått gott till det :)

onsdag 9 juni 2010

Spiiindlar

Åkte ut till Birsta idag efter skolan med Frida & Zhila.
Letade runt på varenda affär efter kläder, men det finns absolut ingenting fint här i Sundsvall typ. Hittade dock ett långt linne med massa text på som jag tänkte ha på skolavslutningen :) När vi kom hem hittade vi fetaste spindeln (trodde vi) ovanför min dörr till lägenheten. Efter många om och men lyckades Frida peta ner den med en pinne och sedan bar vi ut den. Men tror ni inte på fan att vi hittade en till spindel inne i lägenheten strax efteråt? Det var den fetaste spindel jag sett, måste varit typ 4 cm och det är stort för att vara en "hus-spindel". Vi mosade den iaf så skyll på oss om det regnar imorgon ;)

Imorgon blir det jobb hela dagen med Frida så dags att lägga sig och sova snart tror jag, men först ska vi se OTH! hihi.

tisdag 8 juni 2010

Erhm...

Varför lyckas jag och Emma alltid med detta när vi kokar kaffe?!

Shopping

Åkte till skolan, hade betygsnack på historian och därefter gjorde jag det allra sista provet för den här terminen. Det känns otroligt skönt! Var ner på stan efteråt och handlade lite saker inför sommaren. Hittade de här par skorna och klänningen, är riktigt nöjd :)




onsdag 2 juni 2010

Old memories

Min lillasyster hade hittat igen min gamla dagbok som jag skrev när jag nyss börjat skolan typ.
Där stod det lite småroliga saker faktiskt, förstår dock inte hur jag kunde vara "kär" i 6 personer samtidigt. Dessutom gick dom i årskurs 7-9, haha! Young love ;D

"Jag har trengkts med Robin när jag skule ut från biblo och han skule in på biblo"

"Vi har jagat Robin på skolan jag Sofie Frida och Helene"

"Jag tycker Robin är snäl och rolig och busig och han kan luras mycket"


Jag är kär i;
Robin

Rikard
Per
Johan
Håkan
Lenie


Det var ungefär vad jag hade skrivit. För övrigt har jag ingen aning om vem Håkan är, men alla andra kommer jag faktiskt ihåg ännu, haha.

tisdag 1 juni 2010

Pippifåglarna

Var till dammen och matade änderna med Frida, Zhila och Fanny efter lunchen. Kalla oss töntiga ni, men vi hade det riktigt trevlig. För övrigt så anden på bilden hoppade fram till mig och försökte knycka min macka. Fy vad ont det lär ha gjort om han hade lyckats bita mig.

Har varit duktig och tvättat ur nästan hela tvättkorgen idag, så nu slapp jag det bekymmret iallafall. Nu har jag tre härliga prov att se fram emot kommande dagar. Ska precis sätta mig ner och plugga till det ena, naturkunskapen.
Take care!

måndag 31 maj 2010

Hitta får man ta

Hade en trevlig stund i parken bakom polisstationen med Frida & Emma idag. Vi låg på bryggan i den lilla dammen och kollade på fiskarna som simmade omkring där, och de otroligt söta änderna och deras bäbisar :) Trodde nästan de skulle bita oss i tårna där ett tag, så nästa gång planerar vi på att sno med lite mjukbröd och mata dem med.

Jo så hittade jag en snowboard idag som en kompis till pappa hade slängt iväg och skulle skicka med grovsoporna. Den ser helt okej ut. 135 cm lång, och kanske lite repig men aldrig att jag tänkte låta dem slänga den. Också var ena bindningen sönder men kanske kan hitta några billiga att köpa till eller nått. Får se hur jag gör. Men den kommer helt klart gå att använda! Slänger upp en bild på den imorgon så får vi se om ni håller med mig :)

söndag 30 maj 2010

Blev en flygtur i Stöde

Min far skulle åka ner på flygfältet, som ligger i stöde precis bredvid där jag bor, så jag hängde med ner. Eftersom vi bor så nära har vi rätt att flyga gratis visst många gånger. Kommer tyvärr inte ihåg för tillfället hur många, men skulle tippa på att det är två gånger per år. Så jag och pappa tog oss varsin åktur, och det var bättre än frittfall kan jag lova! Har flygit där en gång förut också, men nu kom vi upp på högre höjder och såg faktiskt ända till Sundsvalls sjukhus. Rätt fränt eftersom det ändå är fem mil dit från Stöde. Vi var uppe och flög i drygt en timme. Blev faktiskt lite paff när vi kom tillbaka för trodde vi hade varit upp max 30 minuter. När jag kom hem hade jag dock oturen att få lida igenom en fruktansvärd huvudvärk för det var sånt jävla tryck i segelflygplanet, men det skulle jag gärna ha fler gånger om man fick chansen att flyga. Funderar på att någon gång i framtiden om man har pengar att ta flyglektioner och kanske kunna lära sig flyga ensam någon gång i framtiden. Skulle vara nått :)

Om man inte är medlem kostar det 500 kr för en provlektion och då har jag för mig att man får testa på att styra planet själv. Enligt mig är det lätt värt det!